Pagina's

dinsdag 29 maart 2011

Prachtig zonnig voorjaarsweer. Het voordeel van kantoor aan huis is dat je dan zomaar kunt besluiten de tuin in te duiken en het mooie weer te benutten voor onderhoud. Er is altijd genoeg te doen en ik moest leren daar de tijd voor te nemen er zodoende ook van te genieten. De representatieve voortuin met in februari reeds teruggesnoeide leilinden verder voor mijn doen netjes gemaakt evenals het stukje aansluitend op de buurvrouw waar ik vorig jaar langs haar kopgevel een bordertje Kaukasische Vergeetmijnieten heb gezet die het erg goed doen. Ze is daar dan ook erg mee in nopjes. Toch weer 2 kruiwagens "vuulte".
Vervolgens in moestuin 1 plek geheel aardpeervrij gemaakt. Er kwam nog een volle emmer uit die morgen naar restaurant de Perenboom gaat. De vrijgekomen plek direct ingezaaid met vroege spinazie zodat als ik over een week of 3 terugkom er direct wat te eten is aan bladgroenten. Met gieter het zaaigoed besprenkeld met regenwater uit de oude waterput.

aarperen eruit zaaizaad erin
 Echter zal nog streng zaaischema (wisselteelt) op moeten stellen voor de rest van de tuin maar daar is nog gelegenheid voor deze week. Door voor met name de bladgroenten met tussenpozen van enkele weken in te zaaien beschik je doorlopend over behapbare hoeveelheden. De diverse (waaronder een Negra) bamboes in potten bijgemest. De aardbeienplanten aan de voet wat vrijer in het zonlicht gezet door het stro wat weg te nemen. Achterin de tuin is het zojuist geplaatste vogelhuisje ontdekt door de koolmezen. En doorlopend de kiemplanten van de esdoorns uittrekken, taaie rakkers.
 
waterput met "putemmertje"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten