Pagina's

maandag 4 april 2011

Maandag 4 april 2011

De nacht doorgebracht in een Gite op het Franse platteland net voorbij Auxerre een paar kilometer van de N7 in het pikkedonker, het boerenland ingestoken. De Gite, een soort B&B en Franse standaard voor overnachtingen ooit in het leven geroepen om met name de boeren een steuntje in de rug te geven in delen van Frankrijk die al veel langer dan in Nederland het geval is, te lijden hebben onder krimp en leegloop. Werkelijk een perfecte plek gevonden in een boerengehuchtje bij het oudere echtpaar Coevoet, van oorsprong Vlamingen die al generaties lang boeren in deze streek. Kinderen en kleinkinderen bewoonden de overige gebouwen waar naast het boerenbedrijf en Gites een manege wordt beheerd en de continuiteit van het bedrijf gewaarborgd blijkt. De ligging in een dalletje aan een riviertje maakte dat het er doodstil is.

Nabij Clermont-Ferrand de autoroute weer opgezocht richting Millau gelegen in het Central Massiv waar omstreeks deze tijd bepaalde bergpassen door sneeuw ontoegankelijk zijn. Een voor een deel vulkanisch landschap in ruste waar steensoorten aan de oppervlakte komen die dateren uit de tijd van het ontstaan van de aarde met toppen tot bijna 2000m hoog.
Bijschrift toevoegen


ereprijs
Even voor Millau een complete omslag in begroeing en architectuur. De Middelandse zee nadert en de Mistral begint te waaien. Om 10 uur sávonds bereiken we ons reisdoel en alles blijkt intact inclusief het verdragende geluid van de Oehoe's, wat nog maar even de vraag was gezien het feit dat het hier kortgeleden behoorlijk gestormd en geregend heeft, ongekend voor dit deel van spanje maar de laatste jaren standaard. Llagostera (sterrenmeer), een oud miniatuurstadje op een heuveltop midden in een laagvlakte tussen de wonderschone middeleeuwse stad Gerona en de Costa Brava – volgens de spanjaarden de mooiste kust van spanje - met bijvoorbeeld St Feliu. We zijn in ons 2e thuis waar we al meer dan 40 jaar regelmatig komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten