Pagina's

zondag 3 april 2011

Zondag 3 april 2011

Terwijl in Nederland de bomen nog in knop staan bleek dat in Belgie sommige soorten al blad vormden. Met name de Sleedooorn was een goede graadmeter wegens zijn witte bloemenpracht in diverse stadia van bloei. Tot ver in Frankrijk – het centraal massief – kwamen we deze struik tegen. Hoogteverschillen, ligging en klimaat vertaald naar temperatuur en vocht zijn waarschijnlijk debet aan deze verschillen.

Bij zo'n befaamde stopplaats (Aire du ...) langs in dit geval de autoroute E17 ergens ter hoogte van Parijs bleek dat ook de Fransen zich bekommeren om de natuur en een deel van de gazons hadden ingezaaid met meerjarig bloemenvelden als onderdeel van een pedagogisch project voor met name de jeugd.

Na Troyes besloten de Autoroute te verlaten en de Route Nationale (N7) te nemen richting Clermont-Ferrand om aansluiting te vinden met de zuidelijk gelegen autoroute die over Millau leidt en over die prachtige tuibrug over de Gorges met haar 7 pilonen, de 7 wachters over het land van de tempeliers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten